Näytetään kaikki 15 tulosta

Talvenkestävimpiä makeakirsikkalajikkeita suositellaan kokeiltavaksi Etelä-Suomeen suojaisille kasvupaikoille. Makeakirsikat ovat menestyneet 2000-luvulla hyvin I-II -vyöhykkeillä. Puut ovat suuria, 4-6 m, hillittykasvuisella perusrungolla 3-4 m. Kukinta varhain toukokuussa, makeat punaiset tai keltaiset marjat kypsyvät heinäkuussa. Tarvitsevat yleensä pölyttäjän. Virolainen punamarjainen makeakirsikkalajike. Marjat keskikokoisia, kiinteitä, kypsinä tummanpunaisia. Latvajohteinen kapeahko kasvutapa. Tarvitsee pölyttäjän. I-II.

Talvenkestävimpiä makeakirsikkalajikkeita suositellaan kokeiltavaksi Etelä-Suomeen suojaisille kasvupaikoille. Makeakirsikat ovat menestyneet 2000-luvulla hyvin I-II -vyöhykkeillä. Puut ovat suuria, 4-6 m, hillittykasvuisella perusrungolla 3-4 m. Kukinta varhain toukokuussa, makeat punaiset tai keltaiset marjat kypsyvät heinäkuussa. Tarvitsevat yleensä pölyttäjän. Leveäkasvuinen harvalatvuksinen puu. Marjat suurehkoja, helakanpunaisia, makeita, hedelmäliha kellanpinkki. Osittain itsepölyttyvä hyötyy ristipölytyksestä. I-II

Talvenkestävimpiä makeakirsikkalajikkeita suositellaan kokeiltavaksi Etelä-Suomeen suojaisille kasvupaikoille. Makeakirsikat ovat menestyneet 2000-luvulla hyvin I-II -vyöhykkeillä. Puut ovat suuria, 4-6 m, hillittykasvuisella perusrungolla 3-4 m. Kukinta varhain toukokuussa, makeat punaiset tai keltaiset marjat kypsyvät heinäkuussa. Tarvitsevat yleensä pölyttäjän. Marjat keskikokoisia tai suurehkoja, tummanpunaisia. Sato kypsyy aikaisin, jo heinäkuun alkupuolella. Tarvitsee pölyttäjän. Hyvin Suomeen soveltuva makeakirsikka. I-II(?)

Talvenkestävimpiä makeakirsikkalajikkeita suositellaan kokeiltavaksi Etelä-Suomeen suojaisille kasvupaikoille. Makeakirsikat ovat menestyneet 2000-luvulla hyvin I-II -vyöhykkeillä. Puut ovat suuria, 4-6 m, hillittykasvuisella perusrungolla 3-4 m. Kukinta varhain toukokuussa, makeat punaiset tai keltaiset marjat kypsyvät heinäkuussa. Tarvitsevat yleensä pölyttäjän. Kiinnostava latvialainen, keltamarjainen uutuus-lajike. Marjat, suuret, mehukkaat, kiinteät, makeat hyvin maukaat. Kukkii aikaisin. Tarvitsee pölyttäjän. I-?

Pensaskirsikat ovat matalia, tiiviskasvuisia hapankirsikkalajikkeita. Matalat pensaat ovat helppoja hoitaa, suojata verkoilla ja korjata sato. Itsepölytteisiä ja satoisia. Terveitä talvenkestäviä pensaita tai pikkupuita. Kukkivat toukokuussa näyttävin valkoisin kukin. Marjat pyöreitä, purppuranpunaisia, makeanhappoisia. 120-200 cm I-V.

Kuulasmarjainen lajike, hedelmät ovat väriltään kirkkaanpunaisia. Maku on makeahko ja miedompi kuin morellikirsikoilla.

Pensaskirsikat ovat matalia, tiiviskasvuisia hapankirsikkalajikkeita. Matalat pensaat ovat helppoja hoitaa, suojata verkoilla ja korjata sato. Itsepölytteisä ja satoisia. Terveitä talvenkestäviä pensaita tai pikkupuita. Kukkivat toukokuussa näyttävin valkoisin kukin. Marjat mustanpunaiset, keskikokoiset, aromikkaat. 150-250 cm I-III(?).

Sikkolan kirsikka on kuulasmarjatyyppinen on itsepölytteinen talouslajike, jolla on mehukkaat ja melko suuret marjat. Sato on aikainen ja kukinta runsas

Marjat tumman ruskeita, kypsinä makeahkoja, manteliin vivahtavia.

Pensaskirsikkat ovat matalia, tiiviskasvuisia hapankirsikkalajikkeita. Matalat pensaat ovat helppoja hoitaa, suojata verkoilla ja korjata sato. Itsepölytteisiä ja satoisia. Terveistä talvenkestäviä pensaita tai pikkupuita. Kukkivat toukokuussa näyttävin valkoisin kukin. Marjat tummanpunaisia kookkaita, kypsinä makeahkoja voimakasaromisia. Korkeus 120-200 I-IV(?)

Marja hapahko, mausteinen, tummanpunainen ja kypsänä ruskeanpunainen. Sato kypsyy elokuussa.

Nukkakirsikka nopeakasvuinen pensas tai pikkupuu. Lehdet tumman vihreät, soikeat, teräväkärkiset, sahalaitaiset päältä nukkapintaiset. Runsas valkoinen kukinta varhain keväällä. Kirkkaan punaiset pienehköt marjat kypsyvät elokuussa. I-III.

Nukkakirsikka nopeakasvuinen pensas tai pikkupuu. Lehdet tumman vihreät, soikeat, teräväkärkiset, sahalaitaiset päältä nukkapintaiset. Runsas valkoinen kukinta varhain keväällä. Kirkkaan punaiset pienehköt marjat kypsyvät elokuussa. I-III.

Nukkakirsikka nopeakasvuinen pensas tai pikkupuu. Lehdet tumman vihreät, soikeat, teräväkärkiset, sahalaitaiset päältä nukkapintaiset. Runsas valkoinen kukinta varhain keväällä. Lumikki-lajikkeen marjat ovat vaaleakeltaiset, makeat, ja värin vuoksi linnut jättävät ne yleensä rauhaan. Itsepölytteinen, mutta hyötyy ristipölytyksestä. I-IV(V).

Nukkakirsikka nopeakasvuinen pensas tai pikkupuu. Lehdet tumman vihreät, soikeat, teräväkärkiset, sahalaitaiset päältä nukkapintaiset. Runsas valkoinen kukinta varhain keväällä. Lumikki-lajikkeen marjat ovat vaaleakeltaiset, makeat, ja värin vuoksi linnut jättävät ne yleensä rauhaan. Itsepölytteinen, mutta hyötyy ristipölytyksestä.I-IV(V).